Toyota Yaris, model 2011
16.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Binecunoscutul model mini de la Toyota va fi inlocuit pe piata europeana, incepand din aceasta vara. Noua generatie Yaris a fost dezvoltata, asa cum era de asteptat, pe baza conceptului Yaris HSD Hybrid, prezentat in primavara acestui an, la Salonul de la Geneva.

Yaris 2011 adopta noul limbaj de design al marcii nipone, cu faruri angulare, linii si imbinari de suprafete mai ferme, ceea ce il diferentiaza considerabil, din punct de vedere stilistic, de actuala generatie.

Schimbari semnificative sunt si la interior, in primul rand la organizarea bordului, unde designerii au renuntat la stilul cu care ne obisnuisera la primele doua generatii. Astfel, instrumentarul de bord nu mai este plasat in pozitie centrala, ci in fata celui de la volan, in pozitie clasica. De asemenea, afisajul digital, care uneori era dificil de citit, a fost abandonat, revenindu-se la ceasurile clasice.

Pentru moment nu exista informatii oficiale referitoare la motorizari, insa este de asteptat ca baza sa o constituie un agregat in 3 cilindri de 1,0 litri si altul in 4 cilindri de 1,3 litri. Pentru 2012 este asteptat un hibrid, sub sigla casei, Hybrid Synergy Drive.

Distribuie acest articol!