Noul Volkswagen Tiguan vine la IAA Frankfurt 2015
04.02.2015
        
Distribuie acest articol!   

Dupa sapte ani de prezenta pe piata, prima generatie Volkswagen Tiguan, dezvoltata pe arhitectura PQ35, de la Golf VI, se pregateste de retragere. Urmatoarea generatie a SUV-ului compact german isi va face debutul public in toamna, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt (IAA).

Surprins deja in circulatia publica, insa camuflat, in timpul testelor, noul Tiguan va avea un nou look, cu un design spectaculos, mult diferit in comapratie cu actuala generatie. O idee asupra designului ne este data de conceptul Cross Coupe GTE (foto), prezentat recent, la Salonul de la Detroit.

Cu un plus de agresivitate in aspectul exterior, noul Tiguan va avea mai multe versiuni constructive – cu sasiu standard, cu ampatament marit si "coupe" cu 5 usi. Va fi realizat pe binecunoscuta platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen si va beneficia de gama de motorizari disponibila pe Golf.

Noul Tiguan va fi mai usor decat prima generatie, mai lung si cu un portbagaj mai mare. Noua caroserie va permite, la nevoie, instalarea celui de-al treilea rand de scaune.

Comercializarea va demara la inceputul anului 2016.

Distribuie acest articol!