Smart Driving Series, primul campionat dedicat pilotilor aspiranti
20.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Smart Driving, una dintre cele mai importante scoli de conducere defensiva si sportiva din Romania, aduce pe piata locala cel mai inovator concept de campionat motorsport, Smart Driving Series. Campionatul va avea loc pe parcursul anului 2015, in cadrul a patru evenimente care se vor desfasura la Motor Park Romania, la Serres (Grecia), dar si pe circuite special amenajate, in orase din tara. Astfel, prima etapa din campionat va avea loc in perioada 29-31 mai, la Constanta.

Smart Driving, impreuna cu suportul BMW APAN Motors, dezvolta un nou concept in Romania, ce ofera o experienta sigura, dar plina de adrenalina pentru cei care au deja o cariera in alt domeniu (gentlemen drivers). In plus, Smart Driving Series vine si cu o oportunitate pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 21 de ani, care aspira la o cariera ca piloti, oferindu-le si acestora posibilitatea de a participa la campionat.

In cadrul evenimentului din acest an, vor lua startul opt masini BMW Seria 2 Coupe versiune 228i, model lansat anul trecut. Automobilul in format standard are 245 CP, accelereaza 0-100 km/ora in 5,8 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/ora. Pentru Smart Driving Series, toate cele opt masini vor fi modificate, in asa fel incat sa creasca performanta si siguranta participantilor.

Evenimentele se vor desfasura vinerea (probe libere), sambata (calificari, warm-up si concurs pentru gentlemeni) si duminica (calificari, warm-up si concurs pentru juniori si gentlemeni). “Smart Driving Series isi propune sa asigure un cadru profesionist pentru participantii amatori la eveniment, care vor sa petreaca un weekend departe de stresul si rutina din timpul saptamanii, cufundati in propria pasiune pentru viteza, dar in conditii de siguranta maxima”, a declarat Andrea Fogliazza, managerul Smart Driving si organizatorul evenimentului. De asemenea, Smart Driving Series intentioneaza sa ofere o sansa de a participa si tinerilor care isi doresc o cariera in motorsport si care nu au avut sansa de a demonstra si evidentia abilitatile lor, din cauza costurilor impuse de campionatele nationale.

Smart Driving Series va debuta in luna mai, la Constanta. Prima etapa va avea loc in perioada 29-31 mai, iar selectiile pentru aceasta vor incepe inca din martie. Dupa aceasta vor avea loc inca trei etape, ultima urmand sa se desfasoare la circuitul Serres din Grecia.

Distribuie acest articol!