Un Mercedes din 1939, care i-a apartinut lui Hitler, va fi scos la licitatie
28.12.2017
        
Distribuie acest articol!   

Impunatorul Mercedes-Benz 770 K Grosser Offener Tourenwagen din 1939, care i-a apartinut lui Adolf Hitler, va fi scos la licitatie in Scottsdale, Arizona, pe 17 ianuarie 2018. Limuzina este una dintre cele cinci exeplare Offener Tourenwagens inca functionale, folosite de fuhrer si personalul sau.

Un motor de 7,7 litri cu 8 cilindri in linie insufleteste Mercedes-ul complet restaurat si care este capabil sa atinga viteze de peste 100 km/h si dispune de blindaj si sticla antiglont. La nivel mondial, un total de 88 de automobile W150 Grosser Mercedes 770 au fost construite pana in 1943, iar Erich Kempka, soferul lui Hitler, a comandat acest 770K in 1938.

Conform Worldwide Auctioneers, armata americana a confiscat acest vehicul, in 1945. Ulterior a fost folosit de politia militara din SUA stationata la Le Havre, in Franta. In cele din urma, a ajuns in SUA si a fost donata Veteranilor razboaielor externe, care au folosit masina la parade.

„Suntem constienti de responsabilitatea asociata prezentarii unei parti atat de importante a istoriei pentru vanzarea publica”, a afirmat liderul si adjudecatorul Rod Egan, intr-o declaratie. „Cu toate acestea, autoturismul nu si-a ales proprietarul original, nici utilizarea sa. Nicio masina nu a facut-o, de fapt. Daca provenienta sa originala poate fi anulata, exemplele supravietuitoare ale Mercedes-Benz 770 Grosser sau Super Mercedes raman probabil cele mai mari realizari din lume in ceea ce priveste proiectarea, ingineria si constructia de automobile”.

„Speranta noastra”, a mai spus Egan, „este ca va fi folosita intr-un cadru cum ar fi un muzeu sau o colectie publica unde poate fi prezentata si folosita pentru a educa continuu generatiile viitoare”. De remarcat si faptul ca 10% din pretul de vanzare al masinii va fi donat si folosit pentru a informa si educa despre cum si de ce a avut loc Holocaustul si cum trebuie prevenite in mod eficient astfel de atrocitati, pe viitor.

Distribuie acest articol!