Daimler isi extinde productia la Sebes, cu noua cutie de viteze 8G-DCT
08.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Subsidiara Daimler in Romania, Star Assembly, a inceput oficial productia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT. Pentru integrarea acestui nou produs in portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebes doua noi hale de productie, cu o suprafata de aproximativ 54.000 de metri patrati.

Transmisiile automate care echipeaza automobilele Mercedes-Benz sunt produse in cadrul retelei de productie Powertrain, la sediul central din Untertürkheim, in Germania si la fabrica Star Assembly din Sebes, Romania. “Suntem prima si singura locatie din reteaua de productie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie in opt trepte cu dublu ambreiaj”, spune Klaus Eichhorn, director general Star Transmission si Star Assembly.

Noua transmisie automata cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentata pentru prima data in conexiune cu motoarele diesel care echipeaza noul model al Clasei B, care este livrat clientilor incepand cu februarie 2019. Si alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT. Cutia de viteze a fost creata pentru un cuplu de pana la 520 Nm. In comparatie cu transmisia 7G-DCT, greutatea cutiei scade cu circa 3,6 kilograme. Rapoartele de transmisie sunt mai scazute datorita treptei de viteza suplimentare, care creste usurinta in schimbarea vitezelor si oferind astfel posibilitatea de a folosi motorul in cei mai buni parametri de functionare posibili. In acelasi timp, treapta a opta are un raport de transmisie mai mare si, la viteze constante pe sosea, de exemplu, rotatiile pe minut scad, crescand eficienta si atenuand zgomotul.

De la lansarea pe piata in 2005 si pana in prezent, Mercedes-Benz a produs peste 1,5 milioane de vehicule din Clasa B. In 1997, Clasa A a initiat segmentul actual de automobile compacte Mercedes-Benz; de atunci, mai mult de sase milioane de masini compacte au fost livrate clientilor din intreaga lume. In 2018, peste 609.000 de clienti din toata lumea si-au primit noile modele din clasele A sau B, CLA, CLA Shooting Brake sau GLA. Astfel, rezulta ca unul din patru vehicule vandute de Mercedes-Benz in 2018 a fost o masina compacta. Cele mai mari doua piete pentru modelele compacte vandute anul trecut au fost China si Germania.

Sursa: comunicat de presa Star Assembly

Distribuie acest articol!