Performantele Aston Martin Valkyrie, confirmate
10.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin Valkyrie a fost dezvaluit in premiera in 2017, ca un hipercar cu performante de top. De atunci, o multime de detalii au fost anuntate de catre constructorul britanic de automobile, cu exceptia cifrelor actuale, referitoare la performantele masinii.

De-a lungul timpului scurs de atunci, informatiile referitoare la puterea dezvoltata de sistemul hibrid de pe Valkyrie au variat de la 1000 CP si pana la 1130 CP, pe masura ce dezvoltarea vehiculului a progresat. Zilele trecute, Aston Martin a hotarat sa ”dezvaluie pe deplin” cifrele referitoare la performanta, pentru a da lumii o idee despre ceea ce inseamna Valkyrie si din acest punct de vedere.

Aston Martin Valkyrie este un hipercar hibrid ce utilizeaza un motor cu combustie interna, care functioneaza impreuna cu un motor electric si un sistem de baterii Rimac, cu sistem KERS preluat din Formula 1.

Puterea totala este de 1176 CP, din care motorul V12 de 6,5 litri, aspirat, dezvoltat de Cosworth, furnizeaza 1014 CP si 740 Nm.

Valkyrie se afla inca in faza de dezvoltare, deoarece Aston Martin nu intentioneaza sa il lanseze in serie decat peste cativa ani. Cand va fi definitivat, va fi disponibil cu patru pachete de dotare: AMR Track Performance, Ultimate, Mantis si Spirit. Productia este planificata pentru doar 150 de unitati.

Proiectul Aston Martin Valkyrie este dezvoltat de Aston Martin in cooperare cu Red Bull Advanced Technologies si AF Racing.

Distribuie acest articol!