BMW Group si Daimler AG dezvolta impreuna tehnologiile pentru viitoarele automobile autonome
02.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ca parte a cooperarii strategice pe termen lung, despre care am relatat zilele trecute, BMW Group si Daimler AG si-au propus, printre altele, sa dezvolte in comun viitoare generatie a tehnologiilor pentru condus autonom. Este vorba de urmatoarea generatie a tehnologiilor pentru sisteme de asistare a condusului si condus foarte automatizat pe autostrazi (Level 3 si Level 4), avand drept obiectiv o platforma flexibila si cicluri de inovatie mai scurte. Noua tehnologie va fi gata pentru piata la jumatatea deceniului urmator.

Initial, accentul se va pune pe evolutia dezvoltarii tehnologiilor de generatie viitoare pentru sisteme de asistare a condusului, a condusului automatizat pe autostrazi si a functiilor de parcare (pana la Level 4). Cele doua companii au semnat un memorandum pentru dezvoltarea in comun a acestor tehnologii care este cheia mobilitatii viitorului.

Proiectele comune de dezvoltare vor fi realizate printr-o arhitectura scalabila care sa acopere mai multe etape de automatizare, cu Level 3 si Level 4 care sa permita condusul autonom pe autostrazi. In plus, cei doi parteneri intentioneaza sa discute posibilitatea extinderii colaborarii lor pentru a acoperi niveluri mai ridicate de automatizare, atat pe autostrazi, cat si in zonele urbane. Aceste considerente subliniaza caracterul durabil si pe termen lung al cooperarii, care include obiectivul de a crea o platforma scalabila pentru condusul autonom.

BMW Group lucreaza la condusul automatizat inca din 2006 si a pus bazele unei platforme non-exclusive, impreuna cu specialisti in tehnologie, furnizori si producatori de echipamente originale, pentru a o duce la maturizare in vederea productiei de serie. Din 2017, lucrarile in acest domeniu au fost consolidate la Campusul pentru Condus Autonom din Unterschleissheim, la nord de München, iar industrializarea si scalabilitatea tehnologiei se dezvolta cu sprijinul partenerilor. Generatia tehnologiilor care se afla in curs de dezvoltare va intra in productia de serie ca automatizare Level 3 in 2021 odata cu BMW iNEXTsi ca Level 4 pentru proiecte-pilot.

La randul sau, Daimler AG lucreaza la proiectele de dezvoltare de serie nu numai pentru automobilele Level 3 specifice, ci si pentru Level 4 si Level 5. Lider de mult timp in sistemele de siguranta activa, compania si-a programat sistemele in mare parte intern inca de la inceput. 2019 va insemna lansarea la San José, in Silicon Valley, a primului sau program-pilot, cu Bosch, pentru automobile (Level 4/5) in medii urbane. Acesta va fi urmatoarea etapa in cadrul cooperarii existente intre cei doi parteneri, iar cooperarea va continua conform planului. La inceputul urmatorului deceniu, Daimler va aduce pe piata nu numai automobile foarte automatizate (Level 3), ci si masini complet automatizate (Level 4/5).

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!