Alfa Romeo 8C 2900B, aleasa Best of Show la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2019
31.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Un exemplar Alfa Romeo 8C 2900B a reusit sa obtina o dubla victorie la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019. Acest coupé din 1937, captivant ca eleganta si sofisticat ca tehnologie, a fost declarat invingator general al celebrului concurs de eleganta pentru automobile de epoca, la doar o zi dupa succesul sau in Referendumul Publicului.

Dublul succes Alfa Romeo sarbatorit la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019 a fost deja o raritate pretioasa atunci cand s-a petrecut. Este unul din cele doar 30 de automobile construite in aceasta serie si a fost lansat pe piata de constructorul milanez in perioada 1937-1940, intr-o configuratie exclusiva. Platforma a fost oferita de sasiul masinilor de curse ce aveau succes extraordinar, iar propulsia a asigurat-o motorul din aliaj, cu opt cilindri dispusi in linie. Cei doi arbori cu came in cap si supraalimentarea dubla ofereau o putere maxima de 180 CP. Suspensia independenta si cutia de viteze montata in spate erau dotari avansate suplimentare care au contribuit la statutul exclusivist al Berlinetta. Fiind unul din cele doar cinci automobile cu ampatament lung, coupé-ul a fost imbracat intr-o caroserie Superleggera creata de Carrozzeria Touring. Combinatia de tehnologie sofisticata si design elegant a asigurat o primire calduroasa chiar si dupa 82 de ani – asa cum in mod impresionant demonstreaza dublu succes de la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019.

Proprietarul nestematei, David Sydorick, a castigat deja „Best of Show” in 2015, cu un alt model Alfa Romeo din colectia sa. „Am castigat multe premii cu automobilele mele, dar acesta imi indeplineste toate dorintele. Best of Show, aici la Villa d’Este, este ca si cum as primi titlul de cavaler. Sotia mea si cu mine dorim sa ne exprimam multumirile sincere pentru acest premiu”, au fost cuvintele castigatorului la festivitatea de premiere.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!