Dacia Duster, papamobil pe perioada vizitei Suveranului Pontif in Romania
30.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Papamobilul pe care Sanctitatea Sa il va folosi in timpul vizitei in Romania va fi un Duster. ”In acord cu autoritatile, Dacia va pune la dispozitia Suveranului Pontif, Sanctitatea sa Papa Francisc, un vehicul Dacia Duster, in cadrul vizitei sale in Romania”, spun cei de la Dacia, citati de HotNews.ro.

Automobilul a fost pregatit special pentru a putea fi utilizat cu acest scop. Pavilionul a fost indepartat, pentru ca Papa Francisc sa poata sta in picioare. Scaunul din dreapta fata a fost mutat mai in fata si are un maner de sprijin in locul tetierei. De asemenea, zona pavilionului are o protectie suplimentara, transparenta, in stilul celor cunoscute de la celelalte papamobile.

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care prevede ca SPP inregistreaza temporar, cu numar unic, autovehiculele in care se va deplasa Papa Francisc cu ocazia vizitei desfasurate in Romania intre 31 mai si 2 iunie. Astfel, acest Duster va avea numarul unic de inregistrare SCV1 (de la Statul Vatican, in latina) inscris pe fond alb avand literele si cifrele de culoare rosie. Numarul este valabil exclusiv in perioada vizitei.

Nu este pentru prima data cand Papa este transportat cu un automobil Dacia! In timpul vizitei apostolice in Armenia, din 2016, automobilul oficial a fost un Logan. Ce-i drept, acel exemplar a purtat pe calandru logo-ul Renault.

Foto: captura Stirile ProTV

Distribuie acest articol!