Dupa 97 de ani, Carabusul de Aur Citroën a fost reconstruit
25.05.2019
        
Distribuie acest articol!   

Sarbatorirea centenarului Citroën continua. Dupa 3 ani de munca, o grupa de liceeni si studenti a terminat constructia unei replici a celebrului Scarabée d’Or, la 97 de ani dupa lansarea originalului. Este vorba de Carabusul de Aur, primul automobil care a traverat Sahara, in 1922.

Studentii Scolii Nationale Superioare de Arte si Meserii si elevii liceului Saint-Ouen l’Aumône (Paris) s-au asociat pentru a construi o replica fidela a celebrei senilate Citroën.

Noul Scarabée d’Or va fi implicat in diferite evenimente organizate cu ocazia sarbatoririi centenarului Citroën si va lua parte la expozitia aniversara de la Paris, din iunie, la croaziera spre Vest (intalnire la Paris, pe 18 iulie) si intalnirea secolului (la Ferté Vidame, 19-21 iulie).

Originalul Scarabée d’Or a scris istorie in 1922: o autosenilata Citroën B2 model K1 a fost primul automobil care a traversat Desertul Sahara. A fost autovehiculul de comanda al unei expeditii initiate de André Citroën si comandate de George-Marie Haardt si Louis Audouin-Dubreuil. Scarabée d’Or a fost insotit de alte patru vehicule de acelasi tip. Traversarea a durat 21 de zile (17 decembrie 1922 – 7 ianuarie 1923) si a insumat 3.200 km, intre Tuggurt si Tombuctu. A fost preludiul celebrelor croaziere Citroën, care au urmat intre 1924 si 1931.

Distribuie acest articol!