Doi brazilieni fabricau automobile Lamborghini si Ferrari contrafacute
20.07.2019
        
Distribuie acest articol!   

Zilele trecute, politia braziliana a avut parte de o surpriza de proportii, atunci cand a descoperit in orasul Itajai o uzina clandestina in care erau asamblate automobile Lamborghini si Ferrari contrafacute. Investigatiile politiei au fost declansate in urma sesizarilor facute de catre reprezentantii celor doi constructori italieni.

Mica uzina, detinuta de un “intreprinzator” si fiul sau, functiona intr-un oras din statul Santa Catarina din sudul tarii. Falsurile pe patru roti erau vandute la preturi semnificativ mai mici decat originalele. Un model care in versiunea originala are pretul cuprins intre 355.000 si 709.000 de euro, era vandut de traficanti, in varianta contrafacuta, intre 43.000 si 59.000 de euro.

Politia nu a facut precizari referitoare la modelele care erau contrafacute. Masinile erau produse la comanda, iar “promovarea” se facea pe retelele sociale.

In timpul descinderii la uzina, politia a descoperit nu mai putin de opt exemplare aflate in curs de asamblare. Toate materialele, matritele si subansamblele descoperite la fata locului au fost confiscate.

Cei doi “producatori” sunt suspectati ca ar fi principalii falsificatori de automobile Lamborghini si Ferrari din Brazilia si au fost pusi sub urmarie penala pentru infractiuni in domeniul proprietatii industriale.

Distribuie acest articol!