Aston Martin a inregistrat pierderi de 95 de milioane de dolari in prima jumatate din 2019
13.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin a raportat o pierdere substantiala in prima jumatate a anului, ceea ce a determinat o scadere a pretului pe actiune. Din documentele financiare publicate de producatorul auto britanic reiese ca a pierdut 95,55 milioane de dolari inainte de impozitare, in primele sase luni ale anului, comparativ cu profitul de 25,2 milioane de dolari pe care l-a raportat in prima jumatate din 2018.

Aston Martin a explicat aceasta pierdere prin scaderea vanzarilor in segmentul vehiculelor de lux, cererea mai mica pentru vehiculele sale in Marea Britanie si Europa si cheltuielile pentru noua unitate productiva din Tara Galilor. Actiunile au scazut cu 12% dupa ce rezultatele financiare au fost publicate.

“A fost o perioada dificila si am observat reactia pietei, dar luam masurile corecte pentru a duce la bun sfarsit strategia noastra”, a recunoscut directorul executiv, Andy Palmer.

In plus fata de pierderea inainte de impozitare de 95,55 milioane de dolari, Aston Martin a raportat ca veniturile au scazut la 493 milioane de dolari in aceeasi perioada, din cauza scaderii vanzarilor modelelor sale de top si popularitatii sporite a mult mai accesibilului model V8 Vantage.

Aston Martin investeste masiv in lansarea viitorului sau SUV, DBX. Cifrele recente, inregistrate de SUV-uri similare lansate de Lamborghini, Bentley si Rolls-Royce, arata ca DBX ar putea fi “darul salvator” pentru companie. Aston continua sa dezvolte, desigur, si Valkyrie, Valhalla si Vanquish cu motoare amplasate central, ca parte a obiectivului sau pe termen lung, de a se pozitiona ca un rival pe masura pentru Ferrari.

Distribuie acest articol!