Suma record pentru “masina lui James Bond”, un Aston Martin DB5 din 1965
20.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Un Aston Martin DB5 produs in 1965 si utilizat ca automobil promotional pentru pelicula Thunderball, din seria James Bond, a fost vandut la licitatie cu suma record de 6,385 milioane de dolari.

Interesant este faptul ca exemplarul in cauza nu a aparut in film, cu toate ca este dotat cu toata recuzita specifica, gen mitraliere mascate, generatoare de perdele de fum, blindaje, etc.

Vanduta in cadrul unei licitatii organizate de casa RM Sotheby’s, la Monterey, masina a avut o estimare initiala de pret situata intre 4 si 6 milioane de dolari.

In cadrul aceleiasi licitatii de la Monterey, un DB5 Shooting Brake din acelasi an, insa fara a fi echipat cu gadgeturile James Bond, a fost adjudecat pentru 1,765 milioane de dolari. Este unul dintre cele doar 12 exemplare construite cu volanul pe stanga. Estimarea de pret pentru acesta a fost de 1-1,4 milioane de dolari.

Revenind la “masina lui James Bond”, RM Sotheby’s a mai vandut aceasta masina in 2006, pentru 2,09 milioane de dolari. Bolidul a trecut mai apoi printr-un amplu proces de restaurare, inclusiv a gadgeturilor, incheiat in 2012.

Anul trecut, Aston Martin a anuntat ca va construi o versiune continuatoare a legendarului “Bond car” DB5 din 1965.

Distribuie acest articol!