Aurus, asa-numitul „Rolls rusesc”, si-a deschis primul showroom, la Moscova
01.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Se pare ca Rolls-Royce si Bentley vor avea un nou rival, in segmentul atat de rarefiat al limuzinelor de hiper-lux. Contrar asteptarilor, noul jucator nu vine dintr-o tara cu traditie insemnata in aceasta categorie, ci dimpotriva! Si chiar daca incearca sa convinga prin dimensiuni si finisaje, Aurus nu are cum sa nu ne aminteasca de vechile ZIL-uri ale nomenclaturii sovietice!

Despre Aurus, noua marca ruseasca de automobile de lux, am mai avut ocazia sa relatam, in trecut. Fara indoiala, ea isi datoreaza aparitia, in mare masura, lui Vladimir Putin, care si-a dorit o noua limuzina de stat, ca in vremurile defunctei URSS.

Constructorul comercializeaza de putin timp modelul Senat, o berlina de mari dimensiuni, vanduta la pretul de start de aproape 300.000 de euro. Senat concureaza modelele Rolls-Royce Phantom si Bentley Mulsanne in termeni de gabarit si de lux interior.

Aurus are si un plan de expansiune, care vizeaza patrunderea pe diverse piete. Iar primul pas tocmai a fost facut: si-a deschis primul sau showroom, la Moscova. Daca totul se va desfasura conform planului, vor fi deschise si alte showroomuri, in tari din Orientul Mijlociu, Europa si China. Constructorul rus si-a propus sa lanseze in curand un SUV si un cabriolet cu patru locuri.

Distribuie acest articol!