Viitorul Audi TT ar putea fi… un SUV electric!
26.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Audi ar putea inlocui actualul TT (coupe si roadster) cu un SUV electric. Ideea nu este inedita, avand in vedere ca Audi a mai explorat ideea unui TT SUV, prin conceptul TT Offroad.

In ultima perioada au circulat tot felul de zvonuri contradictorii, referitoare la inlocuirea lui Audi TT. In mai, Audi anunta ca micul sau model sportiv va fi inlocuit cu o noutate 100% electrica. In luna urmatoare, constructorul lasa sa se inteleaga ca a schimbat strategia, modelul inlocuitor urmand sa aiba tot o propulsie termica. Apoi jurnalistii de la Auto Express au dezvaluit ca viitorul TT ar putea fi un SUV cu zero emisii.

Se pare ca dezbaterile au fost dure, in interiorul managementului de la Audi, cu privire la viitoarea generatie TT. Pana la urma s-au inteles asupra ideii de crossover. Astfel, viitorul TT ar putea fi vazut ca o alternativa electrica la Q3 Sportback.

Viitorul TT ar fi putea fi dezvoltat cu numele de cod eTTron. Proiectul ar putea utiliza platforma modulara MEB de la Volkswagen, ceea ce i-ar permite sa afiseze un pret apropiat de cel al actualului TT, ceea ce nu s-ar fi intamplat daca ar fi adoptat platforma PPE, dezvoltata de Audi si Porsche, pentru modelele de clasa superioara.

Versiunea de baza ar putea dispune de un motor de 204 CP, plasat in spate, cu tractiune pe puntea posterioara. Pentru clientii cu pretentii, o varianta cu doua motoare si transmisie integrala ar putea inlocui actualul TT RS.

Distribuie acest articol!