Fara limita de viteza pe autostrazile din Germania!
02.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Recent, parlamentul german a refuzat sa voteze legea care ar fi limitat viteza maxima pe autostrazi.

Germania este una din putinele tari din lume care continua sa aiba anumite portiuni de autostrada pe care se poate rula fara limita de viteza. Desigur, aceste portiuni sunt putine, iar daca se impune, in anumite situatii, si pe acestea se poate introduce o limita de viteza, care trebuie respectata.

Dar cel putin teoretic, nimic nu poate impiedica un sofer sa „zboare”, de pilda, cu 300 km/ora, daca automobilul sau este capabil sa dezvolte aceasta viteza, iar conditiile de rulare o permit. Desigur, doar pe respectivele portiuni, care sunt bine definite.

Initiativa de a introduce o limita de viteza a apartinut partidului ecologist german, care si-ar dori o limitare a vitezei maxime la 130 km/h, in toata Germania. Bundestagul a respins insa acest proiect cu o larga majoritate: 498 de voturi din 631 posibile.

Prin urmare, Germania ramane o ferventa aparatoare a vitezei fara limite pe autostrazi, inclusiv in randurile politicienilor. Iar cea care are cel mai mult de castigat de pe urma acestei politici este, evident, industria auto germana!

Distribuie acest articol!