Un miliardar intentioneaza sa cumpere Aston Martin
09.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Zvonurile din ultimele zile, din presa auto, relateaza despre intentia miliardarului canadian Lawrence Stroll de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni de la producatorul de automobile Aston Martin. Vorbim despre nimeni altul decat proprietarul echipei de Formula 1 Racing Point si tatal pilotului Lance Stroll.

Dupa ce s-a aflat mai multi ani sub aripa Ford, in prezent Aston Martin se afla in proprietatea mai multor investitori, printre care se numara si fostul pilot David Richards. Desi din punct de vedere financiar nu sta deloc pe roze, prestigiosul constructor britanic se afla in plina ofensiva si si-a fixat un obiectiv ambitios, de 14.000 de unitati vandute anual.

N-ar fi o afacere tocmai rea pentru Lawrence Stroll, avand in vedere ca valoarea lui Aston Martin a scazut in ultimii ani. Ne referim, desigur, la valorizarea bursiera, care era de 4,3 miliarde de lire sterline, in urma cu un an, si care a scazut pana la 1,4 miliarde de lire, in prezent.

Stirea ca actionariatul s-ar putea schimba a facut ca actiunile Aston Martin sa castige 18%, la mijlocul zilei respective. Cat despre averea lui Lawrence Stroll, pe numele sau adevarat Lawrence Sheldon Strulovitch, aceasta se ridica la peste doua miliarde de lire, gratie, in principal, investitiilor in marci de imbracaminte.

In cazul in care achizitia se va realiza, va fi interesant de urmarit daca echipa lui Stroll din F1, Racing Point, va adopta culorile Aston Martin. Dupa cum se stie, marca britanica este deja prezenta in Marele Circ, insa doar cu numele, fiind unul dintre cei mai importanti sponsori ai team-ului Red Bull.

Distribuie acest articol!