Luca de Meo (ex-SEAT) este noul director general de la Renault
29.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

Zvonurile din ultima perioadă se confirmă: noul director general al Grupului Renault este Luca de Meo (52 de ani), care până de curând s-a aflat la conducerea constructorului spaniol SEAT.

Consiliul de administrație al gigantului francez a valizat ieri numirea lui de Meo, care îi succeede lui Thierry Bolloré, care a ocupat această funcție până în octombrie anul trecut. Italianul va face echipă cu Jean-Dominique Senard, cel care a fost primul CEO Michelin care nu a avut legătură cu familia Michelin. Clotilde Delbos, directorul financiar al grupului, a asigurat interimatul în ultimele luni.

Luca de Meo s-a retras de la conducerea SEAT la începutul lunii ianuarie și va trebui să își păstreze acest statut „neutru” pentru o jumătate de an, conform unei clauze de non-cocnurența impusă de Grupul Volkswagen, de care aparține SEAT.

Luca de Meo și-a început cariera la tocmai la Renault, în anii 90, iar mai apoi a trecut la Toyota Europe și Grupul Fiat, unde a gestionat mărcile Lancia, Fiat și Alfa Romeo. În 2009 a trecut la Grupul Volkswagen, ca director de marketing, iar din 2012 a fost membru al Consiliului de Administrație responsabil de vânzări și marketing la Audi AG. A fost președinte al Comitetului Executiv SEAT din 1 noiembrie 2015.

În doar 4 ani a reușit să relanseze constructorul spaniol. Anul trecut, SEAT a înregistrat un record istoric de vânzări, cu 574.100 de unități (+10,9% față de 2018).

Principala sa provocare la Renault va fi să asigure stabilitatea companiei, după seismul produs de afacerea Ghosn. Spre deosebire situatia de la SEAT, la Renault responsabilitatea sa va fi mai mare, pentru că include și mărcile Dacia și Lada.

Distribuie acest articol!