Tesla începe producția SUV-ului Model Y
15.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Tesla lansează în producție SUV-ul Model Y în SUA, cu multe luni în avans. Livrările vor debuta în martie pentru clienții americani, dovadă că ritmul a fost accelerat.

Tesla este încă departe de nivelul de rentabilitate de la Porsche, dar progresează. Chiar dacă în 2019 a avut pierderi de peste 800 milioane de euro, livrările au depășit 350.000 de unități.

Ultima noutate în gamă este, după cum se știe, SUV-ul Model Y, bazat pe platforma de la Model 3. Deocamdată este vorba doar de producția și livrările pentru SUA. Pentru piața europeană, Model Y va fi produs în viitoarea uzină Tesla din Germania, ceea ce va permite reducerea întârzierilor la livrare.

Nu totul este însă roz la Tesla. Pierderile au fost de 862 milioane de dolari în 2019 și chiar dacă sunt în scădere, (-11 % față de 2018), rămân importante pentru companie, care a realizat o cifră de afaceri de 24 miliarde de dolari și „cântărește” mai mult de 100 de miliarde de dolari în capitalizare bursieră. În 2020, Tesla vizează vânzări de o jumătate de milion de unități.

Distribuie acest articol!