Dieselgate: Volkswagen a reușit să ajungă la un acord în Germania
10.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a ajuns, într-un final, la un acord cu asociația clienților germani afectați de scandalul Dieselgate. Gigantul german va vărsa 830 milioane de euro, indemnizații care vor fi acordate doar reclamanților germani, valoarea compensațiilor urmând să fie cuprinsă între 1.350 și 6.250 de euro.

Grupul Volkswagen a propus o sumă importantă asociației consumatorilor germani, VZBZ, care reprezintă aproape 400.000 de reclamanți, în celebrul scandal Dieselgate, al motoarelor trucate. Din nefericire pentru Volkswagen, negocierile ajunseseră într-un punct mort, deoarece avocații VZBZ cereau prea mult pentru ei.

În cele din urmă nu va mai fi niciun proces. Asociația consumatorilor a acceptat un acord de 830 milioane de euro, după „negocieri dificile”. Este clar că Volkswagen a propus această sumă și nu a lăsat loc de negocieri: „atât sau nimic”.

Fiecare reclamant va primi ”între 1.350 și 6.257 de euro”, în funcție de model, an de fabricație, versiune și prețul inițial de cumpărare. Trebuie menționat că din cele 400.000 de persoane care au solicitat despăgubiri, doar 260.000 vor fi eligibile, conform acordului încheiat cu Volkswagen.

Distribuie acest articol!