Porsche dixit: ”911 nu va fi niciodată 100% electric”!
08.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Constructorul din Zuffenhausen a punctat puternic în segmentul electric, prin noul Taycan. Dar conservatorii pot sta liniștiți, emblematicul 911 nu va renunța niciodată la motorul termic! Cel puțin așa afirmă însuși managerul companiei.

Un interviu cu CEO Porsche, Oliver Blume, publicat pe website-ul oficial al constructorului german, oferă detalii interesante referitoare la viitorul tehnologic al modelului 911. Cu această ocazie aflăm că Porsche este decis să nu renunțe la motorul termic.

Oliver Blume declară: „Porsche va continua să ofere motoare termice, mai ales pentru 911, chiar dacă evoluția spre electromobilitate nu va fi oprită”. Marca lucrează de mai mulți ani la un 911 hibrid. Zvonurile spun că această variantă va debuta pe generația 922, cu un bloc turbo în 6 cilindri combinat cu un motor electric similar celui de la Panamera 4 E-Hybrid.

Să fie oare numărate zilele legendarului Porsche 911? Este clar că producătorul încearcă să ducă mai departe tradiția propulsiei termice, însă rămâne de văzut ce va mai putea face în fața politicilor guvernamentale, a căror tendință este de a interzice, pe viitor, propulsia termică. Iată de ce este bine să ții cont de o veche zicală, conform căreia… niciodată să nu spui niciodată!

Distribuie acest articol!