Jeep pregătește un mini-Renegade
23.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Jeep Renegade este un adevărat succes pentru celebra marcă specializată în modele 4×4. Constructorul american nu vrea să se oprească aici, astfel că are în plan un model mai mic și mai abordabil decât Renegade. Viitorul „Baby Jeep”, va sosi în 2022 și va fi disponibil în versiuni cu două sau cu patru roți motrice.

Jeep vrea să introducă un nou model de deschidere de gamă, ceva mai mic decât Renegade, dar care să aibă caracteristici asemănătoare cu ale acestuia. Pentru a reduce cât mai mult costurile de producție, noul model ar urma să preia numeroase elemente mecanice de la Peugeot 2008, care îi va împrumuta inclusiv platforma tehnică.

Așadar, mult discutata fuziune între PSA și FCA aduce deja în actualitate proiecte comune, care încep să se prefigureze. Este și cazul acestui model Jeep, care, preluând platforma și motoarele de la Peugeot 2008, va avea atât propulsie termică, cât și electrică sau hibridă. Jeep nu vrea însă ca acest model să fie oferit doar în versiune cu două roți motrice (ca în cazul lui Peugeot 2008), astfel că va trebui să prezinte și una cu două motoare electrice. Această noutate va necesita câteva modificări ale platformei CMP de la PSA, pentru a permite introducerea versiunii hibrid, cu un bloc termic în față și unul electric în spate. Pentru motorizările termice, Jeep va merge pe soluțiile existente pe Peugeot 2008 atât benzină, cât și diesel.

Mai mic decât Renegade, „Baby Jeep” ar urma să măsoare circa 4 metri în lungime și ar trebui să primească cinci persoane la bord. Va prelua stilul lui Jeep Renegade, afișând o alură ceva mai dinamică, cu pavilionul plonjat în spate. Varianta de bază va avea un preț de circa 18.500 de euro. Principalul adversar va fi Suzuki Jimny.

Distribuie acest articol!