Limo-Jet, un jet privat convertit în limuzină
12.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Aproape 40.000 de ore de muncă și doi ani de activitate creativă au necesitat convertirea unui jet privat în… limuzină. Limo-Jet este jumătate jet privat, jumătate limuzină, conceput în SUA, de un pasionat pe nume Dan Harris.

Această mașină-avion a fost prezentată în urmă cu un an, iar acum urmează să fie scoasă licitație, de către Mecum Auctions, în iunie.

Așa cum se poate observa, Limo-Jet nu are aripi. O veste bună, pentru că vehiculul nu va ocupa toate benzile de pe autostradă. Nici reactoarele nu mai sunt funcționale, deci nu va putea să fure startul, la semafor.

Totuși, motorizarea este redutabilă: un V8 de 8,0 litri preluat de pe un Chevrolet, care dezvoltă peste 400 CP. Mai mult decât suficient pentru a urni din loc inedita limuzină.

Totuși deplasarea cu Limo-Jet nu e deloc simplă, având în vedere că măsoară 13 metri lungime și cântărește 5,5 tone. Trebuie luată în considerare și înălțimea de 3,5 metri, care include eleronul ce amintește, dacă mai era cazul, că la origine acest vehicul a fost un avion. 

La amenajarea interiorului a primat confortul. Atmosfera este inspirată din cea a unui club de noapte, cu multe lumini ambientale, un ecran enorm și sistem de sonorizare. Spațiul șoferului este izolat, asemănător unui cockpit de avion, dotat cu numeroase ecrane, legate la camere video cu acoperire de 360 de grade. La bord pot urca până la 18 persoane, chiar dacă în imagini nu se disting mai mult de 8 locuri.

În ce privește prețul, nu a fost comunicată nicio estimare prealabilă. Probabil că sunt destul de mulți cei care se întreabă cine și-ar dori să aibă, totuși, o astfel de limuzină…

Distribuie acest articol!