Luc Donckerwolke a plecat de la Hyundai
11.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Unul dintre cei mai apreciați designeri auto la nivel mondial, belgianul Luc Donckerwolke a demisionat din poziția de manager de design al gigantului sud-coreean Hyundai-Kia. Se confirmă astfel zvonurile din ultima perioadă, conform cărora Donckerwolke își dorea să petreacă mai mult timp cu familia sa, stabilită în Bavaria.

Demisia vine după ce Donckerwolke, în vârstă de 54 de ani, ocupase în ultimii patru ani poziția de șef de design al Grupului Hyundai-Kia. A fost înlocuit de SangYup Lee la Hyundai și de Karim Habib la Kia.

Luc Donckerwolke a părăsit Bentley pentru Hyundai, în 2016. A contribuit la designul primelor modele ale noului brand premium Genesis, lansat de grupului coreean, precum și la apariția modelului crossover Hyundai Kona și la spectaculosul Essentia Concept.

A studiat la Art Center College din Vevey, Elveția, iar intrarea în domeniul auto și-a făcut-o la Peugeot. A continuat la Audi și Skoda, unde a contribuit la designul unor modele de referință, precum A4 și Octavia. Prima poziție de mare responsabilitate a venit în 1998: șef de design la Lamorghini. Și-a pus semnătura pe Diablo, Murcielago și Gallardo. A plecat la SEAT în 2005, apoi a trecut la Bentley, în 2012.

Distribuie acest articol!