Tobias Moers, din fruntea AMG, la Aston Martin!
31.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

După ce, pentru o perioadă, a folosit la modelele sale propulsoare produse de AMG, Aston Martin încearcă acum să dezvolte propriul agregat cu care să înlocuiască ”implantul” german de tehnologie. În paralel și în mod oarecum neașteptat, Aston Martin va mai lua ceva de la AMG: pe directorul executiv Tobias Moers în persoană!

Pe termen mediu, Aston Martin și-a propus să înlocuiască agregatul V8 AMG cu un V6 de concepție proprie, cu scopul de a reduce emisiile de CO2, în conformitate cu legislația în domeniu, tot mai restrictivă.

Și totuși, Aston Martin va menține pe mai departe o ”genă” AMG, într-o perioadă care se anunță interesantă pentru legendarul brand, având în vedere implicarea miliardarului Lawrence Stroll în destinele companiei. Astfel, locul lui Andy Palmer va fi preluat de Tobias Moers, care a ocupat o poziție similară la AMG.

Misiunea lui Tobias Moers la Aston Martin nu va fi deloc ușoară: noul SUV DBX trebuie să devină un succes, proiectul motorului V6 trebuie materializat rapid, iar blazonul Aston Martin trebuie refăcut, mai ales după devalorizarea bursieră din ultimul timp. Dar pentru Moers astfel de provocări nu sunt imposibile, din moment cea dus AMG la peste 130.000 de unități vândute anual. Dublu față de cifra înregistrată în 2015!

Distribuie acest articol!