Criza Covid-19 a avut efecte devastatoare pentru grupul Jaguar Land Rover
18.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Anul 2019 a început cu semne bune pentru Jaguar Land Rover, care părea să își regăsească echilibrul financiar, după multe luni cu pierderi. Însă criza Covid-19 a avut efecte devastatoare pentru grupul britanic, ca de altfel pentru mulți alți constructori de automobile.

Revenirea pe profit, cosemnată la începutul acestui an, a fost curmată brusc de pandemia Covid-19. Astfel, ultimul an fiscal (aprilie 2019 – martie 2020) s-a încheiat cu o pierdere de aproape 500 milioane de euro.

Perspectivele nu sunt nici ele pozitive, având în vedere criza economică actuală. În plus, dificultățile vor fi amplificate de stoparea producției la uzina Jaguar de la Bromwich, până în august, în vederea convertirii la producția noului model XJ, care va fi electrificat.

La fel ca în alte cazuri, Jaguar Land Rover nu are de ales și va pune în aplicare un plan de restructurare, care implică, din păcate, și reducerea forței de muncă. Speranțele sunt legate acum de capacitatea de a reveni la normal, mai ales că majoritatea unităților productive au redemarat activitatea și există, totuși, cerere pentru modelele emblematice, precum Range Rover Evoque, Jaguar I-Pace și Land Rover Discovery Sport.

Distribuie acest articol!