Germania inițiază cel mai mare plan de relansare post-pandemie, pentru ieșirea din cea mai gravă recesiune postbelică
06.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Guvernul german a anunțat măsurile de stimulare economică după pandemia Covid-19, o inițiativă care depășește orice alt program național similar, dintre cele lansate până acum în Zona Euro.

În ceea ce privește domeniul auto, stimulentele pentru achizițiile de automobile electrice se vor dubla. În paralel, guvernul renunță la planurile de stimulare a vânzărilor de automobile cu propulsie convențională.

Planul guvernului condus de Angela Merkel vine la scurt timp după inițiativa franceză de relansare a industriei auto din țara vecină. Deși aparent susținerea nu avantejează foarte mult industria germană, care încă nu are o ofertă 100% electrică la fel de mare precum concurența internațională, în realitate lucrurile nu stau deloc rău pentru producătorii locali. Și asta pentru că oferta lor este suficient de consistentă în segmentul hibrizilor plug-in, pe care guvernul german îi va subvenționa, de asemenea.

Fără îndoială, acest uriaș plan de ieșire a economiei germane din cea mai gravă recesiune postbelică, la fel ca cel similar din Franța, vor determina schimbări majore în structura pieței auto europene, începând chiar din următoarele luni.

Aflați mai multe despre efectele acestor măsuri de stimulare a industriei auto, pe blogul dedicat mobilității electrice, electromobilitate.com.

Distribuie acest articol!