Un nou șef la departamentul IT de la Volkswagen?
26.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Problemele de software întâmpinate în faza de dezvoltare a modelului ID.3 vor avea urmări, desigur. Printre altele, Christian Senger, șeful departamentului IT de la Volkswagen, va plăti cu postul.

Mandatul lui Senger nu a durat mai mult de un an. A fost șeful departamentului IT de la Volkswagen, numit Car.Software.Org, însă după toate probabilitățile nu își va duce mandatul până la capăt. Fost angajat la BMW, el a trebuit să suporte consecințele eșecului privind dezvoltarea gamei electrice ID de la Volkswagen și, în special, a modelului ID.3, care a avut serioase probleme de software. Volkswagen a precizat că data lansării nu va mai fi amânată, însă primele exemplare vor primi ulterior actualizări de la distanță, pentru remedierea problemelor rămase nerezolvate la momentul începerii comercializării.

Christian Senger are deja un înlocuitor. Este vorba de  Dirk Hilgenberg, care a fost vicepreședinte, responsabil cu producția la BMW. El va trebui să lucreze direct cu Markus Duesmann, actualul președinte de la Audi.

Pe de altă parte, reține atenția faptul că Volkswagen are probleme în a-și menține o conducere stabilă: de la scandalul Dieselgate, plecările și înlocuirile de personal la vârf se multiplică. Recent, Bernard Maier, șeful de la Skoda, a părăsit postul fără să dea vreo explicație. Presa germană vorbește de existența unor tensiuni dintre Maier și Comitetul director de la Volkswagen, asupra faptului că Skoda ar beneficia de avantaje prea importante, în timp ce costurile muncii în Republica Cehă sunt scăzute.

Distribuie acest articol!