Debut cu stângul pentru Volkswagen ID.3
15.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a anunțat zilele trecute că primele exemplare ID.3 vor fi livrate în septembrie. Adică la un an după lansarea oficială acestui model! Mai mult decât atât, primii clienți își vor primi automobilele… incomplete.

Ambițioasa compactă 100% electrică de la Volkswagen se află în întârziere, din cauza unei probleme de software care a blocat lansarea comercială și a dat peste cap planurile constructorului german, care nu cu mult timp în urmă anunțase debutul livrărilor pentru această vară.

Volkswagen va deschide în viitorul apropiat și procesul de preluare a comenzilor pentru ID.3, ocazie cu care vom afla și care este prețul exact al acestui model. Reamintim, până acum s-a derulat doar o campanie de pre-rezervări pentru seria inaugurală, denumită ”1st” și limitată la 30.000 de exemplare.

Livrările vor începe în septembrie, cu clienții ediției inaugurale care vor accepta să primească un automobil incomplet. Mai exact, cu câteva funcții lipsă la partea de software, urmând ca aducerea la zi să se producă la începutul anului 2021. Clienții care sunt dispuși să mai aștepte și-ar putea primi automobilele comandate până la finele anului 2020, cu respectivul update deja efectuat.

Așadar, livările pentru Volkswagen ID.3 încep la un an după premiera mondială a acestui model, desfășurată în toamna anului trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt. O amânare extrem de lungă, cauzată de dificultățile întâmpinate cu partea de software. Dificultăți care nici măcar nu vor fi rezolvate la momentul de debut al livrărilor!

De altfel, constructorul german se va folosi de primii clienți, în rezolvarea problemei. În schimbul oferirii unor avantaje (scutirea de la plata câtorva rate de leasing, de pildă), Volkswagen va inaugura un fel de club al proprietarilor, în cadrul căruia va putea primi feedback de la utilizatorii noului ID.3.

Distribuie acest articol!