Ford - schimbare la vârf!
05.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Schimbările la vârf continuă să facă valuri în industria auto, iar acum a venit rândul ”ovalului albastru”: după trei ani petrecuți la cârma gigantului american Ford, Jim Hackett este înlocuit cu Jim Farley.

În vârstă de 65 de ani Jim Hackett va fi înlocuit cu Jim Farley (58 de ani), începând din 1 octombrie, într-un context deloc încurajator pentru industria auto în general și pentru Ford în particular.

Aflat într-o oarecare întârziere în ceea ce privește electrificarea gamei, Ford s-a concentrat pentru moment pe lansarea unor modele americane, precum F150 et Bronco. Noul SUV Mustang Mach-E este una dintre puținele noutăți 100% electrice cu care gigantul american se poate lăuda. Pe de altă parte, între Ford și Volkswagen a fost încheiat un parteneriat care vizează în mod special modelele electrice.

Jim Farley lucrează la Ford din 2007 și a deținut mai multe funcții de conducere, înclusiv pe partea de marketing și vânzări. Numirea sa la cârma Ford are loc într-un moment dificil, având în vedere că în ultimele luni compania a acumulat pierderi în Europa, într-un context care devine din ce în ce mai complicat și pe o piață tot mai concurențială pentru constructorii generaliști.

Distribuie acest articol!