Patru foști directori de la Audi, inculpați în scandalul Dieselgate
06.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Continuă să cadă capete în afacerea Dieselgate! Procurorii din München tocmai au anunțat punerea sub acuzare a patru foști directori de la Audi, cum că ar fi complici la fraudarea măsurătorilor privind emisiile poluante, în cazul a 11 milioane de vehicule echipate cu motoare diesel.

Este vorba de trei foști membri ai Consiliului de administrație de la Audi și un șef de departament, aflat deja în pensie. Ei sunt acuzați de fraudă, de falsuri în certificare și de publicitate mincinoasă, a indicat parchetul bavarez, într-un comunicat.

Ei ar fi avut cunoștință de trucarea motoarelor diesel încă din octombrie 2013, adică cu doi ani înainte să izbucnească scandalul, în septembrie 2015. Prin păstrarea tăcerii, cei patru au contribuit la vânzarea a 433.000 de vehicule diesel trucate în Europa și în SUA, sub mărcile Audi și Volkswagen.

Rupert Stadler, fostul CEO de la Audi și alți trei responsabili de rang înalt sunt acuzați de aceleași delicte. Procesul lor va începe în septembrie, în Germania, și ar putea dura mai bine de doi ani. Rupert Stadler, unul dintre cei mai importanți foști șefi de la Volkswagen, riscă mai mulți ani de închisoare.

Volkswagen, grupul din care face parte și Audi, a contracarat numeroase atacuri ale justiției, fiind nevoit să acorde 620 milioane de euro drept despăgubiri clienților săi germani și 10 miliarde de dolari (puțin peste 8,4 miliarde de euro) clienților americani. Însă afacerea este departe de a se fi încheiat!

Distribuie acest articol!