Sfârșit de carieră pentru Mitsubishi Pajero
23.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

În primul semestru al anului 2021, după 40 de ani de producție continuă, Pajero, unul dintre cele mai reprezentative modele din istoria constructorului Mitsubishi, va deveni istorie.

Reculul vânzărilor și adaptarea foarte costisitoare la noile norme antipoluare sunt principale cauze care au dus la sfârșitul lui Pajero. Producția va fi oprită în cursul anului viitor, însă modelul a fost deja retras de piața locală în aprilie 2019, prin versiunea Final Edition. Pe piața europeană, Mitsubishi Pajero nu mai este prezent în catalog încă din 2018, însă continuă să fie disponibil pe câteva piețe din lume.

Mitsubishi va închide unitatea Pajero Manufacturing, situată la Sakahogi, în prefectura Gifu, care asigură actualmente producția acestui  4×4.

Pajero se pregătește de retragere după 40 ani de carieră și peste 3,3 milioane de exemplare vândute în întreaga lume. În motorsport, de numele Pajero se leagă 12 victorii la Paris – Dakar, între 1985 și 2007.

Lansat în  1981, modelul a avut patru generații. Ultima a fost lansată la Salonul de la Paris din 2006, astfel că va împlini 15 ani la momentul opririi producției.

Pajero se afla de ani buni de pe o curbă descendentă, departe de performanța din 1992, cel mai bun an pentru acest model, când au fost asamblate aproape 175.000 de unități. În ultimii ani devenise un „4×4 învechit”, eclipsat de alte modele mai în pas cu vremurile, ca de pildă Outlander PHEV.

Distribuie acest articol!