Sibienii Gabriel Cotârlea și Darius Borș au câștigat Transylvania Classic 2020
24.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Timp de trei zile cele 63 de echipaje înscrise la Transylvania Classic 2020 au descoperit un traseu spectaculos și plin de provocări în competiția care pune acum orașul Sibiu și pe harta celor mai importante evenimente internaționale dedicate mașinillor istorice și mașinilor electrice.

Astfel, după startul festiv programat joi seara, 20 august, în Piața Mică din Sibiu, vineri echipajele înscrise în competiția de regularitate au descoperit Mărginimea Sibiului (Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari), iar sâmbătă, 22 august, participanții au descoperit cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri, trecând apoi prin localitățile Săsăuș, Chirpăr, Nocrich, Alțâna, Bârghiș, Pelișor, Richiș, Biertan, Mediaș, Șeica Mare, Slimnic și Șura Mare.

După peste 400 de kilometri parcurși pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul sibian Gabriel Cotârlea și Darius Borș a câștigat în premieră Transylvania Classic, o competiție de regularitate înscrisă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA). Cei doi au luat startul cu un VW 1300 din 1970. După cele trei zile de competiție, pe locul secund s-a clasat tot un echipaj sibian. Bogdan Iancu și Cristina Iancu au participat cu un VW Golf Cabrio din 1991. Echipajul Cristian Hiver și Aurelia Hiver, pe un Austin Healey 3000 MKII BT7 din 1961, a terminat pe locul 3.

Distribuie acest articol!