Un nou model Lotus, în 2021
08.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Lotus prevede lansarea unui nou model, poziționat între Elise și Exige, cu scopul de a atrage potențialii clienți cu un buget mai restrâns decât cei care cumpără Exige.

Lotus revine, așadar, cu o noutate, după ce ani buni și-a promovat gama tradițională, formată din Elise, Exige și Evora (foto). Pe lângă exclusivistul hypercar electric Evija, constructorul pregătește o altă noutate veritabilă, însă plasată mai jos în gamă, între Elise și Exige.

Un pariu destul de riscant, cu o concurență extrem de puternică, dar pentru Lotus este vorba mai degrabă inaugurarea unei noi platforme. Greutatea redusă și performanța vor fi cuvintele de ordine pentru noul model, care are nume de cod intern „Type 131” și nu va beneficia de nicio formă de hibridizare. Sub capotă se va afla un singur motor termic, care ar putea proveni de la grupul chinez Geely, care asigură propulsoarele pe benzină ale filialelor sale.

Lansarea noii sportive ridică destul de multe semne de întrebare asupra viitorului mărcii pe termen lung. Lotus trebuie să vândă pentru a rezista pe piață, iar apariția unui SUV ar fi o variantă viabilă în acest sens, dar cel puțin deocamdată neconfirmată de constructor.

Distribuie acest articol!