Volkswagen a confirmat noua generație Passat
07.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen este pus în fața unor alegeri, în privința unei noi generații Passat, care ar urma să fie lansată în următorii doi ani. Este de așteptat o mișcare inteligentă, pentru a demarca acest model de celelalte berline generaliste, o dată cu introducerea gamei de electrice.

Passat se află în fața unor provocări, la fel ca celelalte modele din segmentul sedanurilor de dimensiuni medii, precum Ford Mondeo, Opel Insignia sau Renault Talisman. Unele dintre ele vor dispărea, cum este cazul lui Talisman, iar altele vor beneficia de un facelift, în ciuda scăderii masive de popularitate, la fel ca în cazul monovolumelor, fenomen cauzat de apariția SUV-urilor.

Deși inițial se zvonea că Volkswagen va renunța la Passat, în cele din urmă modelul a fost salvat, pregătindu-se cea de-a noua generație, care va fi finalizată în 2023, potrivit Autocar. Se pare că viitorul Passat va avea și o declinare 100% electrică (ar putea fi versiunea de serie a lui ID Vizzion), alături de cele termice și hibrid plug-in.

Viitorul Passat va rămâne pe platforma MQB, dar într-o variantă foarte evoluată a acesteia, pe care o va folosi alături de viitorul Skoda Superb. Produs în variantele sedan și break, Passat, care este unul dintre modelele emblematice de la Volkswagen, își va continua cariera, așadar, cel puțin până la sfârșitul deceniului viitor.

Distribuie acest articol!