Toyota Mirai, primul papamobil pe hidrogen
16.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Un automobil Toyota Mirai a fost transformat în papamobil și va fi folosit de Papa Francisc în cadrul vizitei pe care o va efectua în Japonia, cu ocazia unei conferințe a episcopilor catolici.

Acesta este unul din cele două vehicule realizate pentru Papa, de către constructorul nipon, și a fost livrat deja la Vatican. Partea superioară a automobilului a fost complet modificată, fiind deschisă, cu o înălțime totală de 2,70 metri, pentru a permite Papei să se ridice pentru a saluta mulțimea în timpul deplasării. Automobilul este vopsit în alb și arborează blazonul și drapelul Vaticanului.

Sistemul de proplusie este cel de la versiunea de serie a modelului Mirai, un motor electric de 154 CP, energia fiind produsă prin tehnologia pilelor de hidrogen. Autonomia anunțată de Toyota este de circa 500 km.

Apropo de modelul Mirai, cea de-a doua generație va fi lansată în cursul anului 2021. Se pare că va avea un look ceva mai convențional și dimensiuni mai mari, în comparație cu modelul actual.

Cât despre papamobil, deseori acesta este furnizat de către un producător local, fiind preferate mărcile populare. Anul trecut, de pildă, în virtutea acestei adaptări la „cultura locală”, în Madagascar Papa s-a deplasat într-un automobil autohton produs de Karenjy, iar în timpul vizitei efectuate în România a folosit automobile Dacia, printre care și un Duster construit special pentru această ocazie.

Distribuie acest articol!