Un model rar Cizeta din colecția sultanului Bruneiului nu își găsește cumpărător!
06.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

De regulă, automobilele rare își găsesc rapid cumpărători, mai ales dacă au un istoric deosebit. Nu este și cazul acestui exemplar Cizeta V16T, care a aparținut sultanului Bruneiului!

Concepută de omul care a desenat celebrele modele Countach și Diablo de la Lamborghini și finațată parțial de producătorul muzica Giorgio Moroder, Cizeta V16T a fost una dintre cele mai spectaculoase supersportive apărute la începutul anilor 90.

Dotată cu un V16 atmosferic de 540 CP și tracțiune pe puntea spate, a fost produsă în doar 9 exemplare. Printre fericiții proprietari se numără și sultanul Bruneiului. Cunoscut pentru averea imensă, mâna de fier cu care guvernează și pasiunea pentru automobilele sport, Hassanal Bolkiah s-a decis să vândă superbul său Cizeta vopsit în albastru.

Nu se cunosc detalii despre preț, însă având în vedere performanțele și caracterul rar al modelului, precum și istoricul acestui exemplar, este de așteptat că suma solicitată să se apropie de un milion de euro. În mod curios, deocamdată mașina nu și-a găsit cumpărător! Pentru cei interesați, pe pagina web a casei specializate în astfel de vânzări, Curated, din Statele Unite, se află o o prezentare detaliată.

Distribuie acest articol!