Ferrari și propulsia electrică: niciodată să nu spui niciodată!
05.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Chiar dacă cei de la Ferrari explicau recent cum că propulsia electrică nu ar face parte din ADN-ul mărcii, lucrurile s-ar putea schimba dramatic, chiar și pentru ”căluțul cabrat”! În următorii cinci ani, constructorul italian ar putea lansa primele sale modele 100% electrice, susține publicația Car.

Deși credibilă în contextul actual din industria auto, informația totuși trebuie privită cu precauție. Următoarea noutate majoră în gama Ferrari ar trebui să fie Purosangue, primul SUV al celor de la Maranello. Acesta ar trebui să dispună de o propulsie hibrid cu un motor V8 și de o platformă specială, care să poată găzdui inclusiv o motorizare 100% electrică, de peste 600 CP, cu acumulatori de aproximativ 80 kWh.

Dacă nu ar fi atât de precise, informațiile publicate de revista Car ar putea fi considerate simple speculații. Subiectul este destul de interesant, mai ales că Ferrari comunica recent că tehnologia acumulatorilor nu a evoluat suficient pentru a fi adoptată în producție. Totuși, propulsia electrică nu mai poate fi ignorată!

Numele de cod al primelor două modele electrice Ferrari, care vor fi lansate undeva între 2024 și 2026, ar putea fi F244 și F245. Un orizont destul de îndepărtat, dar suficient pentru ca Ferrari să poată pune la punct o nouă platformă, adaptabilă la mai multe variante de propulsie.

Distribuie acest articol!