Ferrari - hibrid in 2019, electric in 2022
20.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Planurile eco incep sa prinda contur la Ferrari: marca italiana va prezenta in 2019 primul sau hibrid, un coupé cu motor V8 amplasat central spate. Un responsabil al companiei a confirmat ca SUV-urile sunt tot mai importante pentru constructor, iar primul model 100% electric va fi lansat in 2022.

Magia masinilor electrice a fermecat industria auto, inclusiv pe Lamborghini si Ferrari. Calutul cabrat va prezenta primul sau model electrificat in acest an. Va fi un coupé cu un V8 central-spate si va fi intr-adevar primul hibrid al constructorului italian, dupa LaFerrari, un model destul de particular din acest punct de vedere.

De aceasta data, motorul electric va fi asociat cu un V8, pentru un model care nu are o pozitie foarte clara in gama Ferrari. Un lucru este totusi clar: nu va fi o editie limitata, ci un model ”dur” in catalog, propus cu o durata de viata clasica pentru orice model al marcii, ceea ce ar putea indica faptul ca Ferrari a definitivat deja inlocuitorul lui 488. Ferrari ar fi confirmat deja ca acest model hibrid va fi net superior unui Ferrari V12.

O alta informatie importanta este confirmarea dezvoltarii primului model 100% electric de catre Ferrari, care va fi produs insa abia dupa 2022.

In fine, CEO-ul Louis Camilleri a confirmat ca reactiile clientilor fata de SUV au fost extrem de pozitive, ceea ce inseamna ca primul model de acest tip va fi prezentat in curand.

Distribuie acest articol!