Între nostalgie și inovație: Renault 5 se întoarce. În versiune electrică!
26.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Fanii modelelor clasice Renault au motive de bucurie! Zvonurile din ultima perioadă s-au confirmat: în viitorul apropiat, Renault va readuce la viață legendarul R5, sub forma unui automobil 100% electric.

Varianta modernă este anticipată de un concept, pe care constructorul francez l-a dezvăluit zilele trecute, în cadrul prezentării noului său plan strategic, Renaulution.

Prototipul, numit Renault 5 E-Tech, a fost desenat de Gilles Vidal și are un aer nostalgic. Se inspiră mult din clasicul Renault 5, lansat în 1972 și vândut în 5,5 milioane de exemplare, până în 1984.

Look-ul neo-retro este accentuat de o serie de detalii cu trimitere la trecut, ca de pildă logo-ul Renault striat și iluminat, asemănător celui de la începutul anilor 70, opera lui Victor Vasarely. Noul R5 are aceeași alură compactă, farurile rectangulare, hayonul înclinat la același unghi, ba chiar și priza de aer de pe capotă. Toate au însă o tușă de modernitate, cea mai evidentă fiind la proiectoarele de ceață transformate în lumini de zi cu LED.

Clasicul Renault 5 Maxi Turbo era o ”bestie” de 350 CP, la doar 905 kg!

Este remarcabil modul în care acest nou concept păstrează foarte mult din șarmul modelului compact de odinioară, reușind chiar să facă o trimitere discretă și la versiunea sportivă, Renault 5 Turbo. Pe de altă parte, toate aceste elemente de design simbolizează șarmul ”à la française”, după cum chiar Renault explică, dând exemplul cel mai elocvent – steagul francez de pe retrovizoare.

Deocamdată nu există nicio informație oficială referitoare la fișa tehnică și data de lansare a versiunii de serie. În ceea ce ne privește, având în vedere cariera modelului clasic și experiența de electrificare dobândită de Renault în ultimii ani, cu Zoe, pariem pe un viitor electrizant pentru noul R5!

Distribuie acest articol!