Salonul de la Detroit 2021, anulat! Ce se va alege de cel mai cunoscut salon auto american?
22.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Detroit, celebrul NAIAS, nu va mai avea loc. Cel mai important dintre saloanele americane este pe cale de dispariție, în formula pe care o știam până acum. Cel puțin până la găsirea unei noi variante, ediția 2021 va fi înlocuită cu un alt gen de eveniment, de anvergură mai mică.

Pandemia noului coronavirus a forțat anularea marilor saloane auto din 2020 și a venit într-un moment în care, oricum, acest gen de manifestări intrase pe o accentuată pantă descendentă. Organizatorii se află în fața unor mari provocări, despre care am mai relatat aici: redobândirea atractivității pentru expozanți și public, prin reinventarea evenimentelor tradiționale.

În timp ce Salonul de la Frankfurt a fost mutat, de anul acesta, la München, unde va fi organizat după un nou concept, cel de la Detroit va rămâne în așteptare. După ediția anulată din 2020, iată că nici cea din 2021 nu va mai avea loc. Ar fi cazul să ne întrebăm ce se va alege de cel mai galonat salon auto american și dacă nu cumva acesta este sfârșitul pentru NAIAS…

Organizatorii promit că vor reveni cu o nouă propunere. Până atunci, însă, pagina web NAIAS a dispărut, iar traficul este redirecționat spre Motor Bella, un eveniment de mai mică anvergură, desfășurat în suburbiile Detroitului și care până acum era dedicat modelelor clasice britanice și italiene.

Așadar, NAIAS și Motor Bella au fuzionat, dând naștere unui nou eveniment dedicat mobilității, programat în perioada 21-26 septembrie 2021. Prezentările vor avea loc în aer liber, pe un circuit din orașul Pontiac.

Distribuie acest articol!