Alfa Romeo și DS vor avea proiecte comune
13.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

”Grupa premium” a noului gigant Stellantis va fi formată din mărcile Alfa Romeo și DS, cărăra li se adaugă Lancia. Acestea vor avea o serie de proiecte comune, care se vor concretiza prin lansare unor noutăți dezvoltate pe baza aceleiași platforme tehnice.

Grupul Stellantis, născut din fuziunea PSA (Peugeot, Citroen, DS și Opel) și FCA (Fiat Chrysler Automobiles) numără nu mai puțin de 14 mărci, cu diverse poziționări pe piață. DS se află în ”grupa premium”,  împreună cu Alfa Romeo și Lancia, o coabitare care nu va pune în pericol viitorul celor trei mărci. De altfel Carlos Tavares, care este noul director general al grupului Stellantis, a precizat deja că nicio marcă nu este amenințată.

Stellantis va multiplica proiectele comune, ceea ce va permite extinderea gamelor prin împărțirea costurilor. Este strategia „modelelor surori” care conțin maximum de elemente nevizibile identice. Un exemplu al acestei strategii, la PSA, găsim la modelele Opel Corsa și Peugeot 208.

Cu ocazia prezentării noului DS4, Béatrice Foucher, vicepreședinte executiv al mărcii DS, a dat de înțeles că marca premium franceză va intra într-un parteneriat intern cu Alfa Romeo.

Viitoarea Giulietta, pe aceeași platformă cu noile DS4 și Peugeot 308

Un prim rezultat al acestei colaborări va fi modelul înlocuitor pentru Alfa Romeo Giulietta, care va folosi platforma tehnică existentă și pe DS4. Pentru modelele mai mari, în schimb, DS ar putea profita de transmisia integrală de la Alfa Romeo.

Mai multe detalii referitoare la noua Giulietta ar urma să fie anunțate oficial la toamnă, cu ocazia prezentării unui plan de relansare pentru Alfa Romeo. Noul model va permite mărcii italiene să recupereze la capitolul lux și calitate, pentru a putea da o replică mai puternică mărcilor germane de pe acest segment.

Viitoarea Giulietta ar putea prelua arhitectura tehnică de la cea de-a treia generație Peugeot 308, a cărei lansare este așteptată în cursul acestui an.  Este vorba de platforma EMP2 de la PSA, care se regăsește și pe DS4.

Această platformă ar permite viitoarei compacte italiene să beneficieze de noi tehnologii și motorizări electrificate (hibrid și 100% electrice), provenite din expertiza Peugeot în acest domeniu, dar să păstreze ADN-ul Alfa Romeo, cu stilul și reglajele specifice mărcii italiene.

Chiar dacă nu a fost stabilită încă o dată oficială pentru lansare, zvonurile susțin că viitoarea Alfa Romeo Giulietta nu va debuta pe piață mai devreme de 2023.

Distribuie acest articol!