Lotus își schimbă complet gama de modele, în cadrul unui parteneriat cu Alpine
06.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Lotus pregătește o reînnoire completă a gamei de modele, context în care a confirmat retragerea modelelor Elise, Exige și Evora, până la sfârșitul lui 2021.

În timp ce supercar-ul electric Evija ar trebui să intre în producție în cursul acestui an, constructorul britanic a oficializat lansarea unei noi familii de sportive. Cum se poate vedea în imaginea teaser, sunt deja prevăzute trei modele inedite. Acestea vor fi asamblate la uzina de la Hethel, în Norfolk, Anglia, unde în ultima perioadă s-au investit peste 110 milioane de euro și au fost recrutați 250 de noi angajați.

Constructorul britanic a precizat că prototipul unui nou model, care are numele de cod Type 131, va fi prezentat în cursul acestui an. Nu a dat niciun detaliu privind poziționarea, însă conform unor speculații, ar putea fi vorba de revenirea modelului Esprit.

În altă ordine de idei, Lotus a confirmat sfârșitul carierei pentru Elise, Exige și Evora, producția acestor trei modele urmând să fie oprită la sfârșitul acestui an. Momentul va marcat prin lansarea unor serii speciale. Se încheie astfel un capitol important din istoria Lotus, cele trei modele totalizând o producție de peste 55.000 de exemplare. Elise este cel mai vechi, fiind lansat în 1995.

Conform ultimelor informații, noutățile Lotus vor fi realizate în cadrul parteneriatului tehnic semnat cu Alpine, pentru dezvoltarea unor modele sportive electrice. Pentru brandul francez, care face parte din Grupul Renault, principalul obiectiv constă în lansarea unui model sport premium 100% electric, care să înlocuiască actualul Alpine A110.

Distribuie acest articol!