A fost aleasă Mașina Anului 2021
02.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Ediția 2021 a prestigiosului trofeu european Mașina Anului a aliniat la start 38 de candidate, iar finalistele au fost stabilite după două runde eliminatorii. Votul final, pentru desemnarea câștigătoarei, a fost programat la finele lunii februarie.

Finalistele de anul acesta au fost, în ordine aflabetică, Citroen C4, Cupra Formentor, FIAT 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris și Volkswagen ID.3.

Mașina Anului 2021 este citadina japoneză Toyota Yaris, ajunsă la cea de-a patra generație. Titlul a fost acordat în urma votului a 59 de jurnaliști auto din 22 de țări de pe Bătrânul Continent. Repartizarea numărului de votanți la nivel național a fost stabilită pe criterii de reprezentativitate, în funcție de mărimea piețelor naționale.

Fiecare membru al juriului a avut de acordat un total de 25 de puncte, respectând următoarele două reguli: cel puțin cinci din cele șapte finaliste trebuiau să primească puncte, iar maximum de puncte pe care îl putea primi o singură finalistă a fost de 10.

Toyota Yaris, generația a patra

Este pentru a doua oară consecutiv când trofeul revine unui model mini urban, după ce, anul trecut, Car of the Year a fost desemnată noua generație Peugeot 208. Pe de altă parte, Yaris se impune pentru a doua oară în această competiție, precedentul succes fiind reușit de prima generație, în anul 2000.

Anul acesta, Toyota Yaris 4 s-a impus cu un total de 266 de puncte. Lupta pentru locul al doilea a fost foarte strânsă: noul model 100% electric Fiat 500 a primit 240 de puncte, cu doar un punct mai mult decât al treilea clasat, Cupra Formentor!

Următoarele în topul final au fost Volkswagen ID.3 (224 de puncte), Skoda Octavia (199), Land Rover Defender (164) și Citroen C4 (143).

Distribuie acest articol!