Osamu Suzuki, cel mai în vârstă director din industria auto mondială, și-a anunțat retragerea
09.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Ajuns la vârsta de 91 de ani, președintele Suzuki a decis să se retragă din fruntea companiei pe care a condus-o mai bine de patru decenii. La momentul luării acestei decizii, Osamu Suzuki era cel mai în vârstă director din industria auto mondială.

Suzuki Motor Corporation este unul dintre puținii producători care au reușit să își diversifice activitatea, păstrându-și independența. Prezent în domeniile auto, moto și marin, gigantul japonez este condus de la sfârșitul anilor 1970 de Osamu Suzuki, născut Matsuda, dar care a luat numele de familie al soției sale, care este nepoata lui Michio Suzuki, fondatorul companiei Suzuki.

Brandul Suzuki are o identitate solidă, clădită de-a lungul anilor pe o piață internă orientată spre automobilele de mici dimensiuni, faimoasele Kei Cars. De asemenea, Suzuki s-a bucurat mereu de succes în Asia și în Orient, în special în India (cu brandul Maruti). Astăzi, producătorul nipon este în plină ascensiune  pe piața europeană, cu o ofertă bine ancorată în spiritul vremurilor, alcătuită în general din modele foarte fiabile și eficiente.

Osamu Suzuki îi predase deja ștafeta fiului său Toshihiro, el păstrând doar postul de director al Consiliului de administrație. Acum, la 91 de ani, a venit timpul pentru binemeritata odihnă.

Distribuie acest articol!