Primul exemplar Hummer electric, vândut pentru 2,5 milioane de dolari
08.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

După zece ani de absență, Hummer se întoarce, în versiune electrică! Versiunea pick-up, dezvăluită deja cu câteva luni în urmă, este urmată acum de varianta SUV. Iar primul exemplar din seria inaugurală Edition 1 a fost vândut în cadrul unei licitații, pentru suma de 2,5 milioane de dolari.

GMC Hummer EV este un model complet nou, 100% electric, o reinterpretare în stil nou a conceptului de vehicul derivat din celebrul Hummer al armatei americane. Producția de serie nu va demara, însă, mai devreme de 2023.

GMC a anunțat o serie inaugurală pentru noul Hummer EV, denumită Edition 1. Primul exemplar, care poartă seria de șașiu cu numărul 001, s-a vândut recent, într-o licitație organizată de casa Barrett-Jackson, la Scottsdale, în Arizona (SUA).

Suma cu care a fost adjudecat acest prim exemplar a fost de 2,5 milioane de dolari, cu mult peste prețul standard al unui GMC Hummer EV Edition 1, anunțat la 112.595 dolari! Suma astfel obținută va fi donată unei fundații care oferă ajutor veteranilor de război din Statele Unite. Din totalul de 95 de milioane de dolari, cât a contabilizat licitația, Barrett-Jackson va direcționa 5,8 milioane către acte de caritate.

Revenind la noul Hummer EV, acesta este animat de trei motoare electrice, care însumează până la 1.014 CP și 15.592 Nm. În ciuda dimensiunilor enorme (5 metri lungime și 2,38 metri lățime!), este capabil să accelereze 0-100 km/h în 3 secunde și are o autonomie de până la 560 km.

Distribuie acest articol!