Atac în stil Greenpeace: cheile de la 1.500 de automobile Volkswagen, furate și duse pe un ghețar
12.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen continuă să fie ”clientul casei” pentru organizația Greenpeace. Nenumărate au fost acțiunile ecologiștilor, de-a lungul timpului, la adresa gigantului german, cu scopul de a denunța modul în care activitățile acestuia afectează clima și mediul înconjurător.

Imaginația activiștilor Greenpeace a fost mereu debordantă, începând cu mesajele de pe bannerele afișate la intrarea în fabrica de la Wolfsburg și până la cătușele cu care s-au legat de volanele mașinilor expuse la Salonul de la Frankfurt. Iar lucrurile nu s-au oprit aici!

Una dintre cele mai recente acțiuni Greenpeace s-a consumat la turneul final al Campionatului European de fotbal. La meciul Franța – Germania, un parapantist a aterizat pe gazonul stadionului din München, înainte de începerea meciului.

Pe parapanta acestuia erau inscripţionate cuvintele ”KICK OUT OIL” şi ”GREENPEACE”, ca gest de protest la adresa sponsorului Volkswagen.

Tot recent s-a derulat și un alt ”atac” marca Greenpeace, care, deși nu a avut un impact mediatic pe măsura celui de la Euro, a reținut atenția prin originalitate! Câțiva activiști Greenpeace au furat cheile de la 1.500 de automobile Volkswagen aflate în portul Emden, unde așteptau să fie îmbarcate pentru export către Anglia și Statele Unite.

Nu s-au mulțumit cu atât, ci au dus cheile pe ghețarul Zugspitze. Un gest cu o simbolistică puternică, având în vedere că micșorarea acestui ghețar este unul dintre cele mai elocvente exemple în privința schimbărilor climatice.

Și în acest caz, scopul Greenpeace a a fost să denunțe faptul că Volkswagen, ca de altfel majoritatea covârșitoare a industriei auto globale, încă produce automobile poluante, dotate cu motoare termice.

Interesant de remarcat este și reacția mai mult decât reținută a Grupului Volkswagen, în acest caz. Constructorul nu a întreprins nicio acțiune legală împotriva celor 14 persoane implicate, care de altfel au fost arestate.

Acțiunile ecologiștilor la adresa Volkswagen continuă în ciuda faptului că producătorul german a susținut în repetate rânduri, în ultimii ani, că este ”deschis dialogului” cu Greenpeace, afirmând chiar că au făcut pace din 2013.

Credit foto: greenpeace.de

Distribuie acest articol!