Tesla Model 3, o prezență tot mai puternică pe piața auto europeană
07.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

La o privire mai atentă, cifrele de vânzări auto pe luna iunie 2021 furnizează o mare surpriză: Tesla Model 3 a fost cel mai vândut model electric în Europa. Mai mult chiar, cel mai ieftin model al producătorului american a reușit să se cațere până pe a doua poziție și în clasamentul general pe modele!

Pe de-o parte, pentru cei care urmăresc îndeaproape ascensiunea vânzărilor Tesla din ultima perioadă, această clasare nu este chiar o surpriză! De pe alta, să vezi un model Tesla clasat imediat în spatele liderului tradițional de pe Bătrânul Continent, Volkswagen Golf, nu e tocmai ceva banal!

Tesla Model 3 își continuă, de fapt, trendul ascendent la vânzări și începe să conteze pe piața europeană. Și o face atât de bine, încât începe să amenințe poziția de lider!

Performanța este cu atât mai mare, cu cât ”numărul unu” în topul electricelor era un model popular, Renault Zoe, poziționat într-o cu totul altă marjă de preț.

Conform cifrelor publicate de JATO Dynamics, în iunie 2021 în Europa s-au înamtriculat 25.697 de unități Tesla Model 3. O cifră destul de apropiată de cele 27.247 unități înmatriculate de liderul Volkswagen Golf. Un rezultat excelent, mai ales că vorbim despre un model electric aflat în concurență cu unul termic!

Iar apropo de electrice vs. termice, este demnă de remarcat creșterea cotei de piață a primelor, în Europa, până la 18%, față de 8% la mijlocul anului trecut.

În prima jumătate a anului 2021, Tesla a înmatriculat în Europa 66.350 de unități Model 3, adică în medie puțin peste 11.000 de unități lunar. Însă în clasamentul general (electrice și termice) pe aceeași perioadă, acest model ocupă abia locul 25.

Și atunci, cum se explică performanța înregistrată în iunie? Ei bine, explicația este simplă: pur și simplu Tesla nu are un ritm constat al livrărilor către clienții europeni și are obiceiul de a le mai aglomera spre final de trimestru. Chiar și așa, cifrele realizate de Model 3 încep să impresioneze!

Sursa: JATO

Distribuie acest articol!