Volkswagen este cel mai inovator nume din industria auto, la nivel mondial
24.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

De curând au fost publicate rezultatele ediției 2021 a studiului anual AutomotiveINNOVATIONS. Realizat de Center of Automotive Management (CAM) din Bergisch Gladbach, Germania, studiul stabilește o ierarhie a celor mai inovatoare nume din industria auto, la nivel global.

Volkswagen continuă să fie cel mai inovator producător auto din lume, înaintea rivalilor de la Mercedes, Tesla și BMW. Pe de altă parte, anul acesta s-a remarcat clasarea în premieră a unui constructor din China în Top 5 mondial.

În timp ce Volkswagen domină clasamentul din Germania, principala forță a industriei auto europene, rivalii din Franța au în frunte Grupul PSA. Gigantul francez își depășește competitorul direct Renault și se află în fața altor nume grele din industrie, precum Michelin sau Faurecia.

Plasarea Volkswagen pe primul loc la nivel mondial, din perspectiva inovației, a fost confirmată și de cea mai mare companie de consultanță și audit din lume, PricewaterhouseCoopers (PwC),  care i-a acordat un trofeu, cu ocazia Premiilor pentru Inovație Automobilistică.

Cu o valoare a indexului de 149, Volkswagen este cu mult înaintea lui Daimler (133), Tesla (93) și BMW (88), în raportul CAM. Marea surpriză din acest an este apariția unui producător din China în Top 5: SAIC, cu un indice apropiat de cel al lui BMW (80).

Pe categorii, Volkswagen este pe primul loc în rândul producătorilor generaliști, înaintea rivalului american Ford și a unui alt producător chinez, BYD.

La categoria premium, Mercedes are un avantaj consistent față de Tesla și BMW, în timp ce în domeniul electromobilității, Tesla și BYD sunt cei mai activi producători în ceea ce privește inovația, lansările de produse și înregistrarea brevetelor de invenții.

Surse: CAM, PwC

Distribuie acest articol!