Audi Grandsphere Concept: idei pentru o limuzină electrică din viitorul nu tocmai îndepărtat
04.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Având dimensiunile de gabarit apropiate de cele ale actualului A8, pentru mulți conceptul Grandsphere întruchipează viitoarea navă amiral de la Audi, în versiune modernă, pur electrică. Totuși, este foarte puțin probabil ca acest concept să se regăsească, pe viitor, într-o versiune de serie.

În schimb, suntem convinși că o serie de elemente tehnice și de design prezente pe Grandsphere se vor regăsi la viitorul vârf de gamă de la Audi, care va folosi propulsia 100% electrică.

Grandsphere este un concept-car electric, o vitrină tehnologică marca Audi, parte dintr-o tripletă vizionară inaugurată recent de Skysphere și care urmează să fie completată în 2022, cu Urbansphere, un concept de SUV 100% electric.

Stilul rafinat din interior este dezvăluit rapid de portierele cu deschidere antagonică. Lemnul și materialele ușoare dau o notă de noblețe celor două fotolii din față, dar și confortabilei banchete din spate. În modul de rulare autonomă, tot ce ține de condus (volan, pedale) se camuflează și lasă loc unui ecran panoramic, imaginile fiind proiectate pe lemnul care acoperă bordul.

Conceptul Audi Grandsphere va fi expus în premieră mondială, alături de Skysphere, în perioada 7-12 septembrie, la Salonul Auto de la München, IAA Mobility 2021.

Audi Grandsphere în 10 detalii esențiale

● sistemele de asistență la condus asigură o autonomie de Nivel 4;
● interiorul poate fi transformat rapid într-un spațiu de relaxare, fără volan, pedale sau display-uri;
● la interior s-au folosit materiale mai rar întâlnite la finsisajele auto, precum lemnul, lâna sau fibre letextile sintetice;
● ecranele convenționale din habitaclul au fost înlocuite de holograme proiectate pe suprafețele din lemn amplasate sub parbriz;
● cele două motoare electrice au o putere însumată de 530 kW (720 CP), cu un cuplu de 960 Nm;
● acumulatorul amplasat în planșeu are capacitatea de 120 kWh și asigură o autonomie de 750 km. Grație tehnologiei de 800 V, reîncărcarea rapidă la 270 kW permite până la 80% în doar 25 de minute;
● accelerația 0- 100 km/h este demnă mai degrabă de o supersportivă: 4 secunde;
● dimensiuni de gabarit: 5,35 metri lungime, 2 metri lățime și 1,39 metri înălțime;
● la fel ca la Skysphere, designul exterior are un stil fluid, elegant, complet diferit de cel angular, prezent la actualele modele Audi;
● identitatea vizuală este asigurată la exterior de grila Singleframe și logo-ul Audi iluminat. Grupurile optice au, la rândul lor, semnătura luminoasă asigurată de proiectoare LED cu un design futurist.

Distribuie acest articol!